Bemesten

Logo_icoon
Logo_icoon

Wij kunnen uw bodem op verschillende manieren onderhouden of bemesten. U kunt hieronder meer informatie vinden over de producten die wij aanbieden. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de bodem en bodemdruk.

Kalk strooien

Onze kalkstrooier heeft een inhoud van 7 ton en strooit 6-8 meter breed, afhankelijk van de kalksoort. Hij is volledig isobus aangestuurd om ook variabel met een taakkaart te kunnen werken.

Productsoorten:    

  • Kalk zonder magnesium
  • Kalk met magnesium
  • Gips

Vloeibare stikstof

Vloeibare ureum stikstof wordt toegediend met de veldspuit. Hiervoor gebruiken we speciale doppen met een grove druppel. Met  behulp van GPS dopafsluiting krijgen we een goede egale verdeling. Onze machine is uitgevoerd met brede banden en een bandendruk systeem, dit om de bodemdrukte te minimaliseren op het land. Vloeibare ureum stikstof dienen wij voornamelijk toe in de grasland- en gerst/tarweteelt. Het is ook mogelijk om dit in het begin van de aardappelteelt toe te passen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dit kan toegepast worden in combinatie met zwavel, selenium en kobalt, koper en stikstofbinder. Deze manier van bemesten is een efficiënte en milieuvriendelijke manier van stikstofbemesting. Het zorgt voor een rustige en stevige groei.

Kunstmest strooien

Onze kunstmeststrooier heeft een inhoud van 1800 kg, heeft een werkbreedte van 33 meter en een kantstrooier. Hiermee kunnen wij verschillende soorten korrelkunstmest strooien. Dit kan met brede banden of op cultuurwielen met een spoorbreedte van 1.50 mtr.